Walter Mittyn ihmeellinen elämä – TV-ensi-ilta 22.4.2018

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Lähtökohta

Elokuvassa Walter Mittynä näyttelee pääroolin Ben Stiller. Hän on myös ohjannut tämän persoonallisen ja lämpimän seikkailun ja draamakomedian herkullisen yhdistelmän. Walter on töissä Life-lehden kuvatoimituksen negatiivivastaavana. Hän elää turruttavaa harmaata arkea, eikä arkuudeltaan uskalla pyytää edes työkaveriaan Cherylia (Kristen Wiig) treffeille.

Arjesta selviytymiseen hän vääryyttä kohdatessaan jää usein haaveilujensa maailmaan. Hän kuvittelee niissä itsensä toimintasankariksi, joka korjaa vääryydet ja uskaltaa tuntea elämää. Sitten kohtalo astuu peliin, kun lehti saa uudet omistajat. Toimituspohjaa aletaan muuttamaan e-lehdeksi. Mutta vielä yksi lehti ilmestyy perinteisesti ja sen kansikuvan negatiivi on kadoksissa. Walterin kasvaminen rikkaaseen ja monipuoliseen elämään alkaa. Negatiivi on löydettävä, minkä etsimiseksi Walterin pitää rohkaistua ja lähteä kuuluisan seikkailija-valokuvaajan O’Connelin (Sean Penn) kintereille. Pian hän saa juonesta kiinni ja mahdollisuuksien maailma avautuu hänelle, kun hän kokee itselleen tuntematonta maaperää ja kulttuureja matkallaan.

Saatesanat elokuvanautinnolle

Näyttelijänä Stiller on pääasiassa esiintynyt komedioissa, mutta nyt hän on kunnostautunut draaman ohjaajana. Tässä kohtaa Stiller ei kovin usein ole saanut kiitosta, mutta tämä ohjaustyö on onnistunut ja suorastaan upea. Hän on saanut tasapainoisen ja laadukkaan sopivasti fantasialla suolatun draamakomedian, jossa on hykerryttäviä hetkiä ja pakahduttavia tunteita.

Walter Mittyn ihmeellinen elämä antaa sympaattisten roolisuoritusten muodossa sopivan ja aidon rakkaustarinan tuntemuksen, jota on sävytetty upealla visuaalisella otteella. Elokuva on elämänmakuinen ja raikas kertomus ujouden kasvattamasta ihmisestä, joka vihdoin oppii ottamaan ohjat, kun tilanne on käsillä. On vain uskallettava humaltua elämästä ja hypättävä matkaan mukaan, koettava elämän suola ja tartuttava hetkeen.

Vinkki: Jos elokuvia ei paljoa katsele, tämä on yksi niistä, joka on ehdottomasti koettava.

***

Walter Mittyn ihmeellinen elämä 2013

Pääosissa: Ben Stiller, Kristen Wiig, Shirley MacLaine, Sean Penn, Adam Scott, Kathryn Hahn, Käsikirjoitus: Steven Conrad, Ohjaaja: Ben Stiller, Genre: komedia, draama, seikkailu, fantasia, Kesto: 1 t 55 min., Ikäraja: 12, Levittäjä: SF Film Finland Oy.

© Arto Laine.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: