Ulla-Maija Kallisen taidenäyttely Luonnon sylissä – Maalauksia 7.2. – 4.3. 2018

Ulla Maija Kallinen – Kostea Metsä, 2015.

Ulla-Maija Kallinen on viehättävä Paimiossa asuva taidemaalari- ja graafikko. Hän aloitti uransa taitelijana jo 1980-luvulla. Turun piirustuskoulusta hän valmistui 1983. Hän jatkoi opintojaan Repin Instituutin Taideakatemiassa Pietarissa opetusministeriön stipendiaattina vuoden. Jo pari vuotta aiemmin Kallinen suoritti loppututkinnon Åbo akademissa humanistisessa tiedekunnassa. Samoihin aikoihin hän toimi näytteille asettajana Naantalin taidehuoneella ja Port Arthurin asuinalueella Turussa.

Sittemmin Kallisen yksityisnäyttelyitä on kertynyt tasaiseen tahtiin näihin vuosiin asti. Kansainvälistä kokemusta on kertynyt yhteisnäyttelyissä Espanjasta Venäjälle ja Turkista Etelä-Amerikkaan. Tämän kertainen näyttely Luonnon sylissä – Maalauksia on Turun Taidegalleria Joellassa häneltä jo 11, jos omat laskelmat pitävät paikkaansa. Tekniikkana hän käyttää Guassia,Tussia ja lyijykynää.

Kallisen teokset ovat suosittuja. Hänen taidettaan on kokoelmissa monessa Varsinais- ja Etelä Suomen kaupungeissa, seurakunnissa ja yksityiskokoelmissa sekä taidemuseoissa Tukholmassa asti. Yhtenä paikkana on myös Venäjän Tiede- ja Kulttuurikeskus Helsingissä. Lisää näyttelyistä ja muista saavutuksista voi lukea Kallisen kotisivuilta – ulla-maija.kallinen.net.

Taiteilijan silmä huomaa ympäristössään värejä, joita me tavalliset taaplaajat emme näe. Metsässä käveleminen sai uuden ulottuvuuden tämän taidenäyttelykäynnin jälkeen. Luonnontilaisen metsän ja maiseman värimaailma on moninainen kokonaisuus puustoa ja kasvillisuuden värikkyyttä sekä kosteuden pohjaamaa tunnelmaa värienkirjon vaihteluna. Ominaista Kallisen teoksille on huomiota herättävä värikkyys ja loisto sekä vehreä luonto ja myytit siihen liittyen. Monen mielestä värikkyys on fantasisoitua luonnon kuvausta, mutta jos tarkkaan katselee, voi hyvin kuvitella olevansa metsän keskellä valon ja varjon värivivahteiden ristitulessa aivan aidosti kävelemässä, kun tutkiskelee Kallisen taidonnäytteitä.

***

Lähteet:

CV: Ulla-Maija Kallinen

Ulla-Maija Kallinen – kotisivut

Uutiskirje näyttelystä Turun Taidegraafikoilta

© Arto Laine

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: