Taidenäyttelyfiilistely Anneli Hillin seurassa

Taustaa

Galleria Joellassa Turussa helmi-maaliskuun vaihteessa 20.2. – 10.3. 2019 taidenäyttelyn emäntänä toimii Anneli Hilli teemalla Värikästä taidegrafiikkaa. Näyttelyn nimeksi on muotoutunut Värileikki.

Anneli Hilli on kotoisin Vampulasta (s. 1950). Hän asuu Espoossa pääkaupunkiseudulla. Taiteellisen alan koulutuksensa hän hankki Turun Taideyhdistyksen Piirustuskoulussa vuosina 1970 – 74 ja saman vuosikymmenen loppupuolella Hilli valmistui Taideteollisen Korkeakoulun Koulutuskeskuksen Graafikkolinjalta 1978.

Hillin polku Graafikkona on lähtenyt muotoutumaan työskentelellyllä taidegrafiikan ja maalauksen parissa. Uransa alussa hän uudisti aikaa nähneen köyliöläisen alakoulurakennuksen työhuoneekseen. Tila on toiminut myös kesänäyttelyiden pitokohteena. Hilli on vuodesta 1984 saakka emännöinyt monia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa. Hänellä on myös lukuisia kansainvälisiä kosketuksia mm. yksityisnäyttely v. 2009 Fortezza Medicea Girifalco di Cortonassa, Italiassa. Hillin teoksia löytyy mm. Turun, Riihimäen ja Espoon kaupungin, Suomen Valtion, Majdanek Museon, Amos Andersonin, Hämeenlinnan, Imatran, Jyväskylänja Kemin Taidemuseoiden, Suomen ja Turun Taideyhdistysten, Eduskunnan, Museum House of Humor and Satire Gabrovo ,Bulgaria, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirien taidekokoelmista.

Anneli Hilli taiteilijana

Hilli koostaa kuvia kerroksellisesti monotypia-, carborundum-, puuväri- ja kaiverrustekniikalla. Väriä, muotoa ja viivaa käyttäen hän piirtää kerronnanlailla, tapahtumat ja tunnetilat puoliabstraktein keinoin esiintuotuna. Hillille Väri on keskeisin kiinnostuksen lähde, jonka osoittaa hänen tämän kertainen näyttelynsäkin.

Ensi tutustumiseni väreihin oli kun sain viisivuotiaana joululahjaksi 12 kpl uskomattoman kauniin värisiksi maalattuja puuvärejä. Petyin, kun niiden piirtojälki oli valju. Olin niin ihastunut värikkäisiin kyniin. Unelma värimaailmasta ja piirroksista jäi elämään mielikuviini.” – Anneli Hilli


Lähde: Turun Taidegraafikkojen uutiskirje


© Arto Laine

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: