Some-maailma työllistymisen apuna

Some-työnhaku on tullut jäädäkseen. Verkostoitumalla parantaa mahdollisuuksiaan löytää itselleen sopivia työpaikkoja. Työtä etsivän hyödyttää kokeilla somettamista LinkedInssä. Se on selkeästi aktiivisin rekrytointikanava somen kautta työntekijöitä hakeville firmoille. Niidenkin profiilit pitävät olla kunnossa ja perustua todellisuuteen. Työnhakijoiden kiinnostuksen kohteita ovat yleisesti mm. yrityksen työkulttuuri, ilmapiiri ja arvot. Firman uskottavuutta vahvistaa, jos työntekijöillä on tarinoita työstään ja kokemuksistaan.

Some profiilin päätehtävänä on tuoda työnhakija esiin – olla helposti löydettävissä. Profiilikuvan on oltava tarkoitukseen sopiva. Parhaimman edustuskuvan saat itsestäsi, kun käyt kuvauttamassa itsesi valokuvastudiossa. Nimen alle sijoittuvan otsikon on oltava ytimekäs, viestivä ja koukuttava. Siitä on selvittävä osaamisalueesi ja mitä etsii työmarkkinoilta. Otsikkoon liittyvään yhteenvetoon listataan ydinosaaminen, elämäntilanne ja asiallisen lyhyesti yhteystiedot. Pitkään ei kannata jaaritella, koska netissä  käyttäjän keskittyminen sellaiseen tekstiin herpaantuu helposti.

Kansikuva kannattaa varustaa jollakin omaan osaamiseen liittyvällä visualisoinnilla. Profiilin näkyvyys on olennaista. Tavoitteena on saada siitä runsas, jotta se on löydettävämpi. Kannattaa myös harkita englannin kielen käyttöä.

Yhteydenotossa (Connect-nappula) auttavaa viestintää on kirjoittaa saatesanat, miksi lähestyy ihmistä tai jotain tahoa. Sopivia työpaikkoja voi kätevästi etsiä LinkedIn hakukentän avulla sekä ryhmistä ejobs, Uratärpit ja Talent Pool Finland.

LinkedIn on verkkoyhteisöpalvelu ja verkostoitumisväline. Käyttäjät voivat ladata palveluun ansioluettelonsa, harrastuksensa ja kiinnostuksen kohteensa sekä saada suosituksia entisiltä esimiehiltä ja työkavereilta sekä suositella muita.

– Wikipedia

***

Lähde:

Rekryexpossa keskiviikkona 18.4.2018 klo 12 ja 15 esiintyvän some-expertti Tom Laineen messulehden haastatteluartikkeliin perustuen.

© Arto Laine, kuva: Messujulkaisu.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: