Proffa ja kasvislautanen

Värikkään kasvislautasen raakaaineet (kuva Arto Laine).

Proffa kokeilee kasvistarjoilua. Näin saat nopeasti raikasta tarjottavaan vieraillesi.

Resepti

10 kirsikkatomaattia
3 mandariinia
2 porkkanaa
1 nektariini
1 keltainen paprika
puolikas tuorekurkkua
1 kyssäkaali
Tertullinen rypäleitä

Dipit

2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
dippipussi tai oma maustesekoitus
2 dl uuniomena jugurttia

Juoma

Tarjoiluannos
Kuvassa vasemmalla dippeinä alhaalla kermapohjainen ja ylhäällä jugurttinen vaihtoehto. Pienessä sinisessä astiassa ovat tarjoilutikut.

Granaattiomenamehu

Leikkaa tarjoilulautaselle vihanneksia, hedelmiä ja juureksia annnospaloiksi. Sekoita kermaviiliin dippimaustepussin sisältö tai keksi itse sopiva maustesekoitus tuoretarjottaville.  Tuore ruohosipuli ja tilli-, valkosipuli-, curry, chili- ja paprika mausteet sopivat mainiosti ensikokeilulle.

Ennen esille laittoa, anna dipin tekeytyä ja rauhoittua noin 20 minuuttia jääkaapissa. Tarjoile kasvisviettelys molempien dippien kera.  Ennakkoluulottomasti toiseksi dipiksi valikoitui makea uuniomenajugurtti. Juotavaksi sopii hieman kirpeä granaattiomenamehu.

Vinkki: Tzatziki-dippi on kreikkalaistyylinen jugurtin, valkosipulin ja kurkun makusekoitus.

***

© Arto Laine.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: