Palsternakka-porkkanapaistos

Valmiin juurespaistoksen herkullinen tuoksu leijailee kodissasi jo ennen kuin otat sen uunista.
Juurespaistoksen kanssa voi nauttia raikasta salaattia ja proteiinipitoisen lisukkeen. Tässä annoksessa lepää chilipapupihvi. Kuitua saa pienestä palasta näkkäriä tai täysjyväleivästä.

Juurekset kannattaa hankkia torilta tai kauppahallista. Näissä paikoissa tuotteet ovat usein lähellä tuotettua, luomua ja vielä edullisia kukkarolle.

Ennen valmistusta pese palsternakat ja porkkanat hyvin. Kuori  ja paloittele ne suurinpiirtein eri kokoisiksi paloiksi. Lisää joukkoon tuoretta inkivääriä ja valkosipulia  pieneksi hakattuna, punasipulia rinkuloina. Mausta suolalla, mustapippurilla ym. mieleisillä mausteilla. Lorauta sekaan öljyä ja hunajaa. Sekoita ja lado uunivuokaan.

Tämä ohje on siitä helppo, että ainesten määrät ovat juuri sellaisia, kuin sinulla aineksia on. Kunnioita makumietymyksiäsi ja mausta rohkeasti!

Paista 180 asteisessa uunissa palojen koosta riippuen 30 -45 min.

Panosta kattaukseen ja ruoan esille panoon. Sytytä kynttilä. Kaada lasiin (alkoholitonta) viiniä. Nauti ruoka rauhassa, sillä olet panostanut siihen aikaa ja vaivaa. Ehdotonta plussaa on myös hyvä seura.

 

© Teksti, kuvat ja kokkaus  : Tia Mäkelä
[email protected]

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: