Nuorten Sekaisin-chat

Nuoria auttava keskustelukanava Sekaisin-chat

Some-maailma on valtava ja omanlaisensa. Nuoret käyvät myös kyseenalaisilla ei-niin-toivotuilla -sivuilla. Sekasin-chat kohdentaa nuoren ongelmat luotettavasti ja asiantuntevasti luotsaamalla hänet oikeaan suuntaan. Nuoria myös kannustetaan avautumaan raskaista, vaikeista ja vaietuista asioista luotetulle henkilölle, vanhemmilleen, terveyden hoitajalleen tai koulukuraattorille. Sekasin-chat jelppii nuoria mielenterveyteen liittyvissä pohdinnoissa jakamalla tietoa, tukea, vinkkejä ja ohjausta. Siellä  nuori voi yhdessä asiantuntijan kanssa pohtia vaikean tilanteen hoidosta kunnialla maaliin.

Sekasin-chatissa on yhteistyökumppanina vastaamassa ja keskustelemassa nuorten kanssa MTKL – mielenterveyden keskusliitto. Keskustelupalvelusaitti on suunnattu nuorille. Avun tarpeessa olijat voivat olla yhteydessä anonyymisti sinne melkein minä vuorokauden aikaan tahansa. Vastaajat ovat sosiaali- ja terveyden alan ammattihenkilöitä, osa opiskelijoita ja pääosa vapaaehtoisia toimintaan koulutettuja henkilöitä.

Vanhemmat hankkivat puhelimen jälkikasvulleen viimeistään jo oppivelvollisuuden alkaessa – paljon nuorempanakin. Yläasteikäinen on jo toiminut verkossa aktiivisesti monen vuoden ajan. Heistä on tullut voisiko sanoa some-ammattilaisia puhelintansa tai mahdollista taulutietokonettansa käyttämällä. Kuitenkin he ovat paljon vanhempiansa aktiivisempia netissä surffaajia. Yhtä lailla kuin ulkona liikkuminen, voi netissä surffailussa olla myös omat vaaransa. Nuori ei aina edes uskalla kertoa monista kohtaamistaan asioista ja ongelmistaan omille vanhemmilleen. Vaarana voi olla asioiden ja tunteiden pullottaminen ja henkisen kuorman kasvaminen. Nuoren mielenterveys voi vaarantua. Tämän torjumiseksi, tarkoitukseen on perustettu aluksi kokeiluna toimintansa aloittanut nuorten purkautumiskanava Sekasin-chatti. Chatti löytyy osoitteesta www.sekasin.fi

 

***

Lähde: Revanssi lehti 2/2017

Linkit:
Sekasin-chat – sekasin247.fi
Mielenterveysseura

Kuva: HUMAK, yhteisöpedagogian opiskelijat

© Arto Laine.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: