Lounais-Suomen työbuumi kaipaa työväkeä

Kuva: Pixabay

Lounais-Suomi on meren sylissä. Siellä ja Satakunnassa on asukkaita arviolta 700 000. Väki on sijoittunut monesti asumaan lähelle rantaa. Maailman kaunein saaristo on vain kivenheiton päässä. Katsantosuuntaa voi hyvin kohdistaa työpaikkaa silmälläpitäen Lounais-Suomeen. Alueella on tarvetta työvoimaan. Rakennus- ja hoitoalalla on jo pulaa siitä. Monien muiden ammattialojen tarve tulee jälkijunassa. Ehkä juuri sinun osaamiselle on tarvetta Lounais-Suomessa.

Työn näkökulmasta ajateltuna Lounais-Suomessa ei tarvitse viettää kauan aikaa ruuhkissa. Joukkoliikennettä käyttämällä pääsee melkein joka paikkaan. Turkuun ja Turusta ovat hyvät yhteydet esimerkiksi Uuteenkaupunkiin ja lähikuntiin. Piakkoin myös Tunnin juna yhdistää Lounais-Suomen pääkaupunkiseudulle laajentaen työvoiman käyttöaluetta. Työpaikkakunnalta päsee helposti takaisin kotikonnuilleenkin.

Opiskelumahdollisuudet ovat alueella monipuoliset. Turussa on kolme korkeakoulua. Ammattikorkeakouluja on Turun lisäksi Porissa, Raumalla ja Salossa. Valmistuneet sijoittuvat merenkulun, automaation ja teollisuuden, sairaanhoidon ja sosiaalialan ammattilaisiksi. Mynämäeltä löytyy maankuulu käsi- ja taideteollisuusopisto. Jos vaihtoehtona on puolestaan uranvaihto tai aikuiskoulutus Lounais-Suomessa on myös koulutuspaikkoja näillä alueilla. Moni onkin saanut mainion uuden uran itselleen.

***

© Raportoi: Arto Laine.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: