Kokeillaan jotain uutta liikunnallista kesäpäivän ratoksi

Kuva: Pixabay.

Kesä on lähtenyt kunnolla käyntiin. Aurinkoinen ja kirkas sekä verrattain lämmin sää houkuttelee ulos yhä enemmän. Kännykän räplääminen ja TV:n töllötys saavat jäädä sikseen, kun päivien ratoksi jätskitötterön kera kipsan terassilla puistoisassa maisemassa miettii jotain uutta kokemusta vapaa-ajalleen. Kesäpäivän fiilistelyksi oman maun mukaan voi kokeilla vähän harvinaisempiakin lajeja niin maalla, ilmassa kuin vetten päällä.

Zorb-pallo, kuva: Flickr.

Zorb-pallolla liikuntaa ja elämyksiä

Yksi tällainen elämys on tutustuminen Zorb-palloon. Se on läpinäkyvästä muovista valmistettu ja on suurikokoinen. Ihminen mahtuu sen sisälle. Ilmalla täytettynä sillä voi vaikka kävellä vetten päällä tai laskea mäkeä. Touhuamiseen ilmaa riittää hengitettäväksi 15 minuutiksi. Zorb-pallosta on sisarusversio kuplapallo. Tämä peittää ihmisen yläkropan. Jolloin jalat jäävät vapaaksi. Kuplajalkapalloa pelataan kesäkaudella ainakin Turussa Parkin kentällä ja Kupittaanpuistossa.

Vaijeriliukua yläilmoissa

Kalajoella sijaitsevassa seikkailupuistossa on Suomen pisin vaijeriluikurata. Lähtöpaikka sijaitsee 32,5 metrin korkeudessa. Liukumista vaijerin varassa riittää, sillä sen pituus on 330 metriä. Vaijerin varassa matkaten ilmojen halki turvallisuuden takeena ovat kypärä ja turvavaljaat. Ne kuuluvat usein vaijeriliukumisen hintaan. Jos on kokeillut huvipuistossa vuoristorataa, elämystunnetta osaa vähän ennakoida. Vaijeriliuku tuntuu vatsanpohjassa ja on kivaa kesäaktiviteettihubaa.

City koripalloa, kuva: Flickr.

Kaupunkipallottelua

Monessa elokuvassa usein näkee katukoripallo-otteluita. Tämä laji on matalan kynnyksen kesätoimintaa. Vapaan kentän löydyttyä tarvitaan vain pomppiva pallo ja jalassa pysyvät kengät. Koriskenttiä ulkosalla löytyy koulujen ja hyvin varustetuista virkistysalueiden puistoista. Innokasta peliseuraa riittää kaikille avoimillakentillä. Joukkueen kokoaminen ei tuota vaikeuksia.

Stand up paddling, Suomalaisittain sup-lautailu, kuva: Pixabay.

Kokeile sup-lautaa

Suppaus on vasta viime vuosina noussut kesien ajanvietteeksi. Harraste on vesilaji. Sup-lauta muistuttaa surffilautaa, jonka päällä seisotaan ja melotaan. Englannin kielen sana merkitsee seisten melomista. Laji vaatii kropan koordinaatiota, hyvää tasapainoa ja jalkojen keskivartalon sekä käsivarsien lihaksia. Hieman rajoittava tekijä harrastuksen aloittamiselle on laudan hinta. Laudan hankinnan yhteydessä, huomioon otettavaa ovat laudan leveys, malli ja onko se täytetty ilmalla tai ei.

Rodeomeninkiä mekaanisen härän selässä

Mekaanisella härällä ratsastusta, kuva: Pixabay.

Härän taltuttamista voi kokeilla ensin mekaanisen vikuroivan härän satulassa. Rodeohärkä on kesällä esiintyvä ajanviete festareilla. Satulaan nousemalla ja sarvista kiinni pitämällä voi tunnustella, miten vihaisen härän selässä selviää. Kisaamisen kriteerinä on aika. Voittaja on pisimpään mekaanisen härän selässä selvinnyt. Mahdollista putoamista pehmentää ilmalla täytetty iso patja.

***

Lähde: Turun Sanomien teemalehti

© Referointi: Arto Laine.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: