Johnny English iskee jälleen 2018


Johnny English (Rowan Atkinsson) elokuvassa Johnny English iskee jälleen, levittäjä: Finnkinon teatterilevitys.

Johnny English (Rowan Atkinsson) esiintyy kolmannen kerran salaisena agenttina, joka tunaroiden löylyttää pahikset ja ottaa kiinni roistot omalla rennolla sähläävällä tyylillään.

Johdanto

Atkinssonin agenttiura näyttelijänä alkoi jo vuonna 1963 Bond elokuvassa Älä kieltäydy kahdesti – Never say newer again -karismaattisen Sean Conneryn kanssa. Tässä filmatisoinnissa Atkinsson on hupaisassa ja pienessä sivuroolissa Bondin yksinkertainen apuri.

Nyt Johnny Englishinä Atkinsson jatkaa hyvää roolia Britannian salaisen palvelun agenttina elokuvasarjan jo kolmannessa osassa. Atkinssonin luottoapurina jatkaa loistava Ben Miller ja agenttien välistä ammattilaisten välistä kipinöintiä generoi Olga Kurylenko, joka on kerännyt agenttitouhuista kokemusta Daniel Graigin (Quantum of Solas ) kanssa.

Elokuvan kertomaa

Elokuva alkaa, kun kaikkien Britannian salaisten agenttien henkilöllisyydet paljastuvat kyberhyökkäyksessä. Nyt jo eläkkeellä pitkään ollut Johnny kutsutaan takaisin palvelukseen. Hän on salaisen palvelun toivo, muiden hänen kaltaistensa ohella, mutta onnettomuuksia sattuu ja Johnny onkin piakkoin ainut keino tuoda hakkerit käpälälautaan.

Vanhan linjan miehellä on oppimista nykytekniikan kanssa työssään. Siis sekoiluja sattuu ja tapahtuu. Mutta vanha koirakin selviää uusien leujensa kanssa ja hanskaa samalla vanhat metkunsa. Bomd-parodiaseikkailu alkaa kolmannen kerran.

Tunnelmia elokuvasta


Elokuvassa Johnny English
 iskee jälleen, (edessä Rowan Atkinsson ja Ben Miller), levittäjä: Finnkinon teatterilevitys).

Hauskaksi elokuvan tekee komediataituri Atkinsson itse sekä Bond-elokuvien ”Ihan tosi meininki” -asennetta vastaan laitettu ”Ottakaa rennosti” -asenne. Kyllä juttu selviää muutenkin kuin täydellisen virheettömällä suorituksella.

Elokuva on suorasukaista katseltavaa, missä huumoria riittää ja se kelpaa teineistä vaariin. Vitsit eivät tosin ole kestokäyttöisiä. Filmin parissa ei pitkästy ja se on sopivan mittainen komedia. Tosin aikaisemmalta toimintakomedialta lainataan ainakin yksi otos (Pink Panther – Steve Martin). Elokuva on Rowan Atkinssoninsa arvoinen. Välillä tarvitsee tällaista hoitoa. Filmistä jää mukava olo ja muistoksi Daruden Sandstorm.


Johnny English iskee jälleen 2018

Pääosissa: Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Jake Lacy, Emma Thompson, Ohjaaja: David Kerr, Gendre: komedia, seikkailu, toiminta Kesto: 88 min. Ikäsuositus: 7, Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys.


© Arto Laine.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: