Iloista pääsiäisen aikaa

Visiå toivottaa kaikille lukijoilleen iloista pääsiäistä!

Surprise! Kuva: Juha Köpman

Tässäpä muutama vinkki, jolla voit ilahduttaa ystävääsi. Kylään on kiva viedä pieni tuliainen – varsinkin jos pääset mukaan pitoihin.

Koristele omatekoinen tai kaupasta ostettu hillopurkki pääsiäisteemaisesti. Tällaisia koristeita löytyy tavaratalojen askartelu-/koristeosastolta.
Tee pieniä pashoja ja koristele ne mielesi mukaan. Ohjeita on nettikin täynnä, mutta alla vielä yksi kevyemmän pashan ohje.

Tian keveämpi Pasha

(sokeriton ja voiton)

2 dl maustamatonta rahkaa
2 dl vaahtoutuvaa creme vanillaa/ kevytkermaa vispattuna
1-2 prk ananasmurskaa
1/2 dl rusinoita/karpaloita
1 pss mantelirouhetta
(vaniliinisokeria)
sitruunamehua notkistamaan taikinaa

Sekoita aineet sekaisin massaksi.
Vuoraa reiälliset muotit, siivilät tai kahvisuodattimet kostutella harsokankankaalla.
Aseta niiden alle astiat, joihin ylimääräinen neste pääsee valumaan.
Täytä astiat massalla. Aseta painoksi päälle esim. lautasia.
Siirrä jääkaappiin.
Seuraavana päivänä kumoa kauniille lautaselle, poista harsokangas varovasti ja koristele mielesi mukaan.

Säilytä syömiseen asti jääkaapissa.

 

 

Perinteinen pasha

(Pirkka)

1 dl sokeria
2 prk (à 250 g)Pirkka maitorahkaa
2 dl Pirkka kuohukermaa
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
2tl vanilliinisokeria
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl rusinoita
1/2 dl sukaattia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka, muna, mausteet ja vaahdoksi vatkattu kerma. Pane rahkaseos valumaan kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai siivilään. Voit käyttää myös suodatinpaperilla vuorattua kahvisuodatinta. Anna valua kylmässä yön yli.
Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille ja koristele halutessasi hedelmillä. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Jos et raaski heittää saamiasi kukkia pois, Täytä lasinen astia kuivanneilla ruusun terälehdillä. Käytä sisustus- ja elementtinä ja huonetuoksuna.
Koristele myös kaupasta ostetut puskat.

 

 

 

 

 

© Teksti, tuotteet ja valokuvat: Tia Mäkelä [email protected]

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: