Hive, opettajaton koodauskoulu

Helsingin Merihakaan ollaan perustamassa uudenlaista oppimisympäristöä. Opettajaton koulu perustuu vertaisoppimiseen, jossa oppilaat opettavat toisiaan. Koulussa ei ole kirjoja, oppitunteja eikä kotitehtäviä, vaan oppiminen tapahtuu projekteissa ryhmätyönä.


”Koodia on kaikkialla, niin älypuhelimesi sovelluksissa kuin vaikkapa keinoraajoissa tai itsestään ajavissa autoissa. Kaikki toimialat tarvitsevat digiratkaisuja ja taitavien koodaajien kysyntä kasvaa jatkuvasti. Siksi myös koulutusta pitää kehittää.”

avatar

– Hive.fi

Esittely Slushissa

Slushin suuri yllättäjä edustaa opetustyyliä, joka on ranskalaisen miljonääri Xavier Nielin alunperin Pariisiin ja sittemmin Kaliforniaan avatuissa opistoissa tullut maailmalla tutuksi. Luvut ovat hurjia: 100% valmistuneista työllistyy ja puolet heistä aloitti koodauksen koulun ohella. Heinäkuussa 2019 Suomi saa ensimmäisen tähän konseptiin perustuvan koodauskoulunsa, joka on ensimmäinen lajiaan Pohjoismaissa.

Kuva: Hive.fi


”Kolmevuotinen korkeakoulutasoinen opinto-ohjelmamme antaa sinulle erinomaiset eväät työskennellä parhaissa teknologiayrityksissä, ratkaista maailman suuria kysymyksiä tai luoda ihan omia tuotteita ja palveluja.”

avatar

– Hive.fi

Alkuun jo vuonna 2019

Suomessa kesällä 2019 alkavaa uimakouluksi nimitettyä kuukauden mittaista opiskelujaksoa edeltää verkossa tehtävä sisäänpääsytesti, jolla uimakouluun pääsee 300 opiskelijaa. Uimakoulun päätyttyä heistä 100 pääsee suorittamaan itse kolmen vuoden mittaista tutkintoa.

Hive sopii erityisesti niille, jotka ovat vailla suuntaa peruskoulun tai lukion jälkeen. Varsinaista taustaa koodaamisesta ei edellytetä. Kampus on auki 24/7 ja koulutus on täysipäiväistä.

Ilmoittautuminen opiskelijahakuun alkaa 15. tammikuuta

Hive.fi

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: