Eurovision laulukilpailujen satoa 2018

Kuva: Andres Putting.

Eurovision finaali sujui mallikkkaasti yhtä pientä häirikköä lukuunottamatta Brittien viisuesityksen yhteydessä. Ryhmälle tarjottiin uusintaesitysmahdollisuutta, mutta sitä ei tarvittu. Muuten viisujen esittäminen oli huikeaa ilotulitusta, etenkin Unkarin viisuesityksessä.

Ammattiraatien suosiossa olivat – yllätys, yllätys – Ruotsi, Itävalta ja Kypros. Itävalta ylsi ykköseksi, Ruotsi toiseksi ja Kypros sekä Israel vaanivat seuraavina. Sitten seurasivat maiden yleisöäänestystulokset. Ruotsi ei ollut niiden suosiossa, vaan loppusuoralla kilpailivat Itävalta, Kypros ja Israel. Ennen kilpailun alkua Israel oli vedonlyöjien suosiossa. Niin sitten kävi Israelin Toy voitti selkeästi kakkoseksi jääneen tulisen Kyproksen Fuego esityksen.

Saara Aallon Monster viisuedustuskappale ei odotuksista huolimatta saanut tuulta siipiensä alle, vaikka Brittien X-factor kisassa julkisuutta ja menestystä kertyikin Euroopanlaajuisesti. Osoittautui etteivät Brititkään keränneet paljon pisteitä. Maa oli pykälän Suomea edellä. Suomi sai kaikkiaan 46 pistettä, joista asiantuntija- ja yleisöraadin osuudet jakaantuivat puoliksi. Sijoitus oli 25. Asiantuntijaraadeilta Suomi sai pisteitä Makedonialta, Iso-Britannialta, Ruotsilta, Tsekiltä, Virolta ja Israelilta. Yleisöäänet kilahtivat Suomen laariin Virolta, Ruotsilta, Australialta ja Islannilta.

Päällimmäisenä on hämmennys.” Saara Aalto kommentoi hymyillen tulosten selvittyä.

Esityksestä jäi onnistunut fiilis. Mielestäni se oli parhaimmista lavavedoistani, joita olen koskaan tehnyt. Koin itselläkin kylmät väreet, kun vedin sitä. Tällaisiä nää kilpailut ovat, koskaan ei voi tietää, miksi ääniä ei tullut. ” – Saara Aalto

Kiitos Saara Aalto !

Vinkki: Seuraavaksi Eurovision laulukilpailu järjestetään Välimeren itärannikolla Israelissa 2019.

***

© Arto Laine.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: