Elokuvaelämys Searching

Ennakkoon mysteeri


Kuva: Walt Disney Studios Motion Pictures AB.

Elokuvasta alustavasti

Jo toisen kerran riskillä koettu elokuvanautinto minulle. Sillä tämä on jo toinen kerta, kun kokeilen Mysteerinäytöstä elokuvateatterissa. Edellinen kerta ei tuottanut pettymystä, niin kuin ei tämäkään viihdemysteeri. Elokuvan alkaessa tosin olin vähällä kävellä suoraan ulos, kun valkokankaalle lävähti aloituksena windowssin XP käyttöjärjestelmän aloitusruutu. Luulin hetken jopa esitystekniikan tiltanneen, mutta XP on jo vanhentunut käyttöjärjestelmä, joten tämän pitää olla elokuvan alkua. ”Tämäkö oli tulevan elokuvan pääsisältö seuraavan kahden tunnin aikana?” – mietin, mutta kun olen istahtanut jo, niin tutkitaan tämä tarina loppuun. Tämä Mysteeriostos kyllä kannatti avata.

Vähän aikaa varjostunut onni sujuukin kaksikolta, mutta piakkoin raskaita pilviä perheen ylle alkaa keraantyä uudestaan. Margot on yht’äkkiä kadonnut. Tästä alkaa Davidin armoton tyttärensä etsintä, joka vaikeutuu entisestään, koska Margot ei näytäkkään olevan tytär, jonka oma isä tunnistaa omakseen. Virkavalta apunaan isän täytyy löytää tyttärensä Margot hänen jättämien digitaalisten sormenjälkien avulla ennen kuin on myöhäistä.


Kuva: Walt Disney Studios Motion Pictures AB.

Elokuva alkaa perusamerikkailaisen perheen elämän koettelemuksesta, missä lämmin perheyhteisö kokee onnellisuuden toisen puolen. Perheen äitinä Pamela Nam Kin (Sara Sohn) menehtyy vakavan syöpäsaurauden uuvuttamana. Isä David Kim (John Cho) on nyt yksinhuoltaja teinitytölleen Margot Kimille (Michelle La). Molemmat ovat menettäneet rakkaimpansa, mutta isän on lisäksi kerättävä voimia onnettomassa tilanteessa hankalassa iässä olevan teinityttönsä huolenpitoon.

Elokuvasta muodostui nautinto


Kuva: Walt Disney Studios Motion Pictures AB.

Filmi on laadukkaasti toteutettu periamerikkalainen rikosdraama, jossa kadonnutta tytärtään etsivä luontevasti näyttelevä isä kääntää jokaisen kiven ratkaistaakseen, mitä hänen hyvin kasvatetulle lapselleen on tehty tai tapahtunut. Muutamia juonenkäänteitä osaa odottaa ja loppu on kovin tuttua juonta pohjoisamerikkalaisittain eurooppalaiselle, mutta kokonaisuus on hyvin viihteellistä. Sillä elokuvam toteutustapa on kovin epätavallinen. Kaikki tapahtuvat kuvautuvat digitaalisten laitteiden tietokoneen ja älypuhelimen näytöllä skype- tai some-yhteytenä.  Maailman tapahtumiakin kuvataan TV-ruudun välityksellä uutisraporteilla ja turvakameran kuvasyöttönä. Tällainen esitystapa saattaa tarvita totuttelua, mutta antaa ylimääräistä jännitystä normaaliin toteutukseen verrattuna. Sähköisyyttä ei elokuvasta jää puuttumaan.

***

Searching 2018

Pääosissa: John Cho, Debra Messing, Joseph Lee ja Michelle La, Ohjaus: Aineesh Chaganty, Gendre: draama, jännitys, Kesto: 102 min. Ikäsuositus: 12. Levitys: Walt Disney Studios Motion Pictures AB.

© Orapihlaja

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: