Elokuva-arvostelu: Tyylikäs lähtö – Going in style

Kuva:  SF Film Finland Oy

Tällä otsikolla käsittelemme viime viikkojen paikallisesta elokuva tarjonnasta lähtöisin olevia elokuvia, joita tiimimme jäsenet käyvät aika-ajoin katsomassa. Tällä kertaa arvosteltavaksi otettiin elokuva nimeltään Tyylikäs lähtö. Elokuva kertoon kolmesta vanhuksesta, jotka yrittävät selviytyä pienellä eläkkeellä USA:ssa vielä viimeiset vuotensa.

Elokuvan päänäyttelijäkaartin kolme kaverusta Albert (Alan Arkin), Willy (Morgan Freeman), ja Joe (Michael Kaine) ovat kaikki kolmekymmentä luvulla syntyneitä näyttelijöitä, joten heillä on kokemusta näyttelemisestä vaikka muille jaettavaksi. Kaikki ovat palkittuja aikaisemmista roolisuorituksistaan moneen kertaan. Elokuva pysyykin kuosissa ja viihdyttävänä heidän roolisuorituksiensa ansiosta.

Kaikki kolme pappaikäistä ovat maailmalle lapsensa antaneet ja viettävät pitkän työuransa jälkeen ansaittua eläkettään. Mutta sitten posti tuo huolestuttavia uutisia. Elokuva alkaa, kun Joe saa kirjekuoren postin kantamana. Hän huomaa olevansa pian pahassa taloudellisessa ahdingossa. Myös muille Willielle ja lopulta myös Albertille karu todellisuus selviää heille heidän toimeentulonsa tulevaisuudesta. Mitä tehdä? Pankki pistää eläkkeet jäihin. Olisikohan aika toimia yksi erä Robin Hoodin tavoin tai onko jokin muu tapa olemassa. Jotakin pitää tehdä. Asiat alkavat kehittyä omalla painollaan, mutta iän tuoma rasite täytyy jotenkin kompensoida. Elämän viisautta ja -kokemusta on, mutta fyysisyys on koetuksella. Lisäksi kolmikolla ei ole kokemusta aikaisemmin rikoksen polulla kulkemisesta. Eikä olisi pahitteeksi kiinni jääminenkään, kun vankilassa saisi täyden ylöspidon joka tapauksessa. Toisin olisi, kun pankin riiston jäljiltä omaa asuntoa ei enää olisi. Miten heidän käy. Se ratkeaa vain yhdellä tavalla!

Elokuva on juoneltaan peri amerikkalainen ja herättää pohdintaa arvokkaasta vanhenemisesta. Hyvän asian puolesta kaikki keinot ovat sallittuja ja yhteiskunnallisesti hyväksyttyjä ahneuden ja rahavallan nujertamiseksi heikkojen hyväksi, vaikka oltaisiin laittomuuksien tiellä. Hupaisaa ikäihmisten huumoria sisältävä elokuva, joka jättää hymyn naamalle.

☺☺☺

Tyylikäs lähtö – Going in style 2017

Pääosissa: Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin, Joey King, Matt Dillon, Christopher Lloyd, Ann-Margret, John Ortiz, Peter Serafinowicz,  Ohjaaja: Zach Braff, Gendre: komedia, rikos, Kesto: 97 min. Ikäsuositus: 12,  Levittäjä: SF Film Finland Oy.

© Arto Laine.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: