Elokuva-arvostelu Ocean’s 8 2018

Levittäjä: SF Film Finland Oy.

Ocean’s 8 2018

Taustaa

Ocean’s eleven elokuva oli uudelleen lämmitys 1960-luvun kirkkaimpien tähtien Frank Sinatran, Dean Martinin ja Sammy Davis Jr:n Kovat Kaverit elokuvasta. Ocean’s Eleven elokuvasta on kulunut jo tovi ja siinäkin oli pääosissa sen hetken valovoimaisimpia tähtiä Goerge Clooney, Brad Pitt ja Julia Roberts. Miespoppoo Ocean’s elokuvia on nyt trilogian verran. Viimeisestä on kulunut aikaa jo 11 vuotta. Vanhojen elokuvien mallin mukaan Ocean’s sarjaa jatketaan naisenergialla Ocean’s 8:llä. Filmissä kaikki vorot ovat kuvankauniita naisia. Etunenässä ovat Cate Blanchett ja Sandra Bullock, jotka vetävät kaunista missiluokan joukkiota täydellisessä jalokiviryöstössä. Elokuvassa nähdään myös vakuutustarkastajana James Corden, joka on enemmän tunnettu nimeään vetävän talk-shown juontaja Usa:ssa. Vilahtaapa valkokankaalla pari tennistähteä ja Kim Kardashian. Joten tämän hetken eturivin tähdet Usasta löytyvät samalta lautaselta.

Syventyminen elokuvaan

Debbie Ocean (Sandra Bullock) näyttelee Danny Oceanin (George Clooney) siskoa. Danny on jo poissa kuvioista. Debbie on juuri päässyt pois vankilasta, jonne hänet toimitti Debbien oma rakas miesystävä. Istumisensa ajan Debbie suunnitteli viimeistä ryöstöään, jonka jälkeen ei tarvitse huolestua toimeentulosta. Varastamisen kohteena on kallisarvoinen koru, jonka ympärille elokuvan juoni kietoutuu. Sivujuonena on Debbien henkilökohtainen kosto ex-miesystävälleen vankilareissustaan.
Ensin Debbie hakee parhaan ystävänsä Loun (Kate Blanchett) käsiinsä ja 150 miljoonan dollarin arvoisen korun matkasuunnitelma pitkäkyntisten kaunistusten syliin alkaa. Aletaan keräämään tietyn taitoisia henkilöitä mukaan koruprojektiin.Kun huijausoperaatio sitten käynnistyy, korun ryöstösuunnitelma sujuu melkein kuin rasvattu.Vain pieniä takaiskuja ilmenee toiminnan tuoksinnassa. Yksi niistä osoittautuu selkeästi kovin ongelmalliseksi.

Sandra Bullockista jäi outo maku suuhun elokuvan alussa, mutta hän veti hyvän roolisuorituksen Cate Blanchettin kanssa. Bullockilla on kaunis ote rooliinsa. Blanchettillä taas on hehkeä ja säkenöivä olemus hahmossaan. Naisenergisessä elokuvassa kauneuden korostus ja pukeutuminen näkyy. Silmänruokaa elokuva tarjoaa yllinkyllin. Elokuvassa kaikki sujuu lopulta niin hyvin, että aito jännittävyys jää kauneuden ja pukuloiston taakse. Miehisessä Oceanissa oli välillä nasevaa dialogia, mutta tässä sitä ei olllut. Paljon on aikaisemmista sarjan filmeistä myös lainattua. Elokuva alkaa aivan samalla tavalla kuin Ocean’s eleven. Filmi Ocean’s 8 sopii hyvin kesäleffaksi, mutta on aikalailla edeltäjiensä kopi.. siis näköinen. Tosin elokuva käy hyvin viihdyttävänä rikoskomediana.

***

Ocean’s 8 2018

Pääosissa: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Rihanna, Helena Bonham Carter, Awkwafina, James Corden ja Richard Armitage, Ohjaaja: Gary Gross, Genre: toiminta, jännitys, rikoselokuva, Ikäsuositus: 7 , Kesto: 110 min. Levittäjä: SF Film Finland Oy.

© Arto Laine.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: