Ekologisia ruokia pikkurahalla

Luettelen tässä artikkelissa keinoja löytää terveellisiä ja ekologisia raaka-aineita.

Lähiruoka

Isoissa marketeissa on nykyisin aika hyvät valikoimat lähituottajien ruokaa. Jos olet sielultasi kokki tai kulinaristi, niin lähiruokaringit (REKO) voivat palvella paremmin tarkoitusperiäsi. Lähiruokarinkien ideana on, että tuottajat ja kuluttajat kohtaavat ennalta määrätyssä paikassa, josta tuotteet haetaan. Maksu tapahtuu yleensä käteisellä, mutta joillakin on myös maksupäätteet käytössä. Facebookissa on lähiruokarinkejä, Turussa esim ”REKO Turku”-ryhmä.

Kasvispainotteinen ruokavalio

Vegaanisen ruokavalion voi valita sekä eettisistä että ympäristönäkökohdista. Vaikka ei varsinaisesti siirtyisikään kokonaan kasvisruokavalioon, niin satunnaisetkin vegaaniruoat tekevät hyvää sekä keholle että ympäristölle.

Lisää vegaaniruokavaliosta voi lukea vegaaniliiiton kotisivuilta.

 Hortoilu

Hortoilu tarkoittaa villiyrttien etsimistä ja poimimista. Kesäaikaan luonnosta voi poimia lukuisia erittäin ravinnerikkaita kasveja ruoaksi. Samalla voi yhdistää kätevästi retkeilyn ja ravinnon etsimisen.

Villiyrttien poimimista rajoittaa kuitenkin jonkin verran jokamiehenoikeudet. Niitä ei voi poimia mistä tahansa. Lue lisää jokamiehenoikeuksista täältä.

Luettelen alla kaikkein tunnetuimmat villiyrtit:

– nokkonen

– maitohorsma

– voikukka

– kuusenkerkät

HUOM! Varmista aina että tunnistat villiyrtit ja että ne ovat varmasti syötäväksi kelpaavia. Netistä löytyy paljon villiyrttireseptejä.

Teksti: Oskari Salmela

Kuva: Juha Köpman

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: