AVOTESTI Ammatinvalintaohjelma ammattikoulutuksen löytämisen apuna

Oman suunnan löytäminen ammatinvalintaviidakossa, (kuva: Pixabay)

Joillekin ammattiura on selkiytynyt jo varhaisesa vaiheessa. Toisille sen valitseminen usein hämmentää ja ja se lykkääntyy. AVO ammatinvalintaohjelma on TE-palveluiden sivuilta löytyvä testikokonaisuus, joka auttaa sinua valitsemaan itsellesi sopivan ammattikoulutuksen – ja uran. Testi saattaa myös selkiyttää senkin mitä et selkeästi halua tehdä.

AVOTESTI on ammatin valinnassa auttava itsearviointitehtävien kokonaisuus. Kysymyksiin vastaamalla tullee pohdituksi mieltymyksiä ja löytää niitä vastaavia ammatteja.

AVOTESTI on auttava työväline ammatti- ja koulutusvalintojen viidakossa. Se johdattaa funtsimaan tulevaan ammattiin kytköksissä olevia tavoitteita ja tunnistamaan niitä vastaavia ammattivaihtoehtoja. AVO -ammatinvalintaohjelma koostaa kirjoitettujen vastausten pohjalta joukon ammatteja tutustuttavaksi ajatuksella, että ”Tälläiset ammatit saattaisivat kiinnostaa. Nämä voisivat olla sopivia vaihtoehtoja”.

Ammattinimikkeestä on linkki infolaatikkoon, jossa on tiivistetty kuvaus ammatista, siihen tarvitusta koulutustasosta sekä ammattialasta. AVO-ohjelma ei tutki soveltuvuutta, vaan tuo aineksia päätöksentekoon.


AVO-ammatinvalintaohjelmaa voi käyttää myös mobiilissa. Mobiiliversion linkki:  AVOTESTI.


Lähde: TE-toimisto – AVO-ammatinvalintaohjelma
© Referointi: Arto Laine.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: